Vanessa Sterckendries is erin geslaagd om een Belgisch record neer te zetten in het hamerslingeren. Op een meeting in Eeklo kwam ze gisteren tot 67m78. Dat is welgeteld vijftien centimeter verder dan haar eigen nationaal record dat ze vorig jaar neerzette.

In Doha zijn geen Belgen vertegenwoordigd in het hamerslingeren, maar dat belette Vanessa Sterckendries niet om zichzelf in de belangstelling te zetten. In haar twintigste wedstrijd van het seizoen liet ze in haar vierde poging 67m78 optekenen, een verbetering van haar eigen nationaal record. De atlete van OEH droeg haar prestatie op aan het overleden ACME-jurylid, Benny Tierenteyn.

Ze kwam het afgelopen seizoen al een aantal keer in de buurt van haar eigen BR. In maart kwam ze in Samorin tot een seizoensbeste van 67m49 en in augustus liet ze nog een knappe 67m32 optekenen. Vandaag lukte het in Eeklo ondanks de slechte weersomstandigheden wél. Voor het WK in Doha werd 71m gevraagd. “In Samorin had ik de lat meteen hoog gelegd, waardoor iedereen meer van mij had verwacht dit seizoen. Het heeft uiteindelijk zes maanden geduurd, nooit opgeven is dus de boodschap. Dit is een grote opluchting”, aldus de 24-jarige atlete.

Er staan nog twee wedstrijden op de planning voor Sterckendries. Volgende week treedt ze aan in Dampicourt en op 13 oktober sluit ze af op een meeting in Frankrijk. Opmerkelijk is dat ze haar voormalige BR ook vorig jaar pas laat op het seizoen neerzette. Op 6 oktober 2018 slingerde ze de kogel richting 67m63.