Home » Nieuws » Nationaal » Robin Hendrix strandt in Doha in reeksen 5.000 meter
Foto: Jeroen De Meyer

Robin Hendrix strandt in Doha in reeksen 5.000 meter

Robin Hendrix heeft de reeksen van de 5.000 meter op het WK in Doha niet overleefd. Hij finishte in de eerste reeks als dertiende in 13’39″69, terwijl alleen de top vijf rechtstreeks doorstootte naar de finale. Hendrix volgde lang attent mee, maar toen de wedstrijd ontplofte, moest hij behoorlijk snel passen.

De eerste reeks van een 5.000 meter is altijd de moeilijkste, en daarin werd Hendrix bij zijn debuut op het mondiale toneel ingedeeld. Het werd een progressieve wedstrijd waarin hij zich lange tijd verstandig in het spoor van de Noor Jakob Ingebrigtsen nestelde. Toen de Oost-Afrikanen in de laatste kilometer de forcing voerde, moest onze landgenoot helaas snel passen. Hij kwam op die manier nooit echt in de buurt van een finaleplaats, maar die werd op voorhand ook niet van hem verwacht.

Hendrix moet zich niet schamen voor zijn prestatie, want hij finishte op een zuchtje van Europese toppers Yemaneberhan Crippa en Julian Wanders, de nummers elf en twaalf in zijn serie.