Jakob en Filip Ingebrigtsen kwamen tijdens de AG Memorial Van Damme voor het eerst samen aan de start van een Diamond League-finale. De Noorse broers deden het voortreffelijk met een tweede en derde plaats na een ongenaakbare Timothy Cheruiyot op de 1500m.

Beide broers hebben uiteraard hun zinnen gezet op een gelijkaardige prestatie op het WK in Doha. Ze dromen er namelijk van om samen op het podium te eindigen in Doha, al weten ze uit eigen ervaring dat op kampioenschappen alles kan gebeuren. Twee jaar geleden was de toenmalige Europese kampioen Filip Ingebrigtsen namelijk al goed voor een bronzen plak op de 1500m-finale in Londen. Filip had vrijdagavond graag zelf de tweede plaats behaald, maar als er één man voor hem mocht finishen, dan was het wel zijn jongere broer Jakob, die vorige zomer naar de Europese 1500m-titel snelde.

De familie Ingebrigtsen is ondertussen al terug in Sankt Moritz voor een allerlaatste hoogtestage alvorens ze afzakken naar Doha. Hieronder kan u twee korte babbels met de boers, samen goed voor 12 Europese medailles doorheen verschillende categorieën, bekijken.