Robin Hendrix heeft tijdens zijn eerste indoorwedstrijd ooit niet teleurgesteld. De 24-jarige atleet snelde in het Oostenrijkse Linz naar de EK-limiet op de 3.000m. Met 7’53″89 bleef hij bijna drie seconden onder de gevraagde 7’56″29. De atleet mag zich zo opmaken voor zijn vierde opeenvolgende internationaal kampioenschap, nadat hij eind 2017 zijn neus aan het venster stak tijdens het EK veldlopen in Samorin.

Robin Hendrix had slechts één indoorwedstrijd op de planning staan. Indien hij op de 3.000m in Linz raak schoot, dan zou de atleet van OEH ook naar het EK in Glasgow afzakken. De AA Drink CrossCup in Rotselaar van morgen verdween daardoor van zijn agenda. Hendrix liet alvast weten dat hij het BK veldlopen aan 80% zou afwerken indien hij in een ticket naar Glasgow zou behalen. De 24-jarige atleet mag alvast beginnen sparen dus! Voorlopig zijn naast Hendrix ook Ismael Debjani, Hanne Maudens, Thomas Van der Plaetsen, de Belgian Cheetahs en de Belgian Tornados zeker van hun deelname aan het EK in Schotland.

De Nederlander Mike Foppen bleef onze landgenoot voor in Linz. Foppen klokte af na 7’53″40. Foppen moest 7’56″00 lopen en mag zich daardoor net zoals Hendrix opmaken voor het EK in zaal.