Home » Nieuws » Nationaal » Noor Vidts voorlopig negentiende in zevenkamp: “Goeie eerste dag achter de rug”
Noor Vidts - Foto: Jeroen De Meyer

Noor Vidts voorlopig negentiende in zevenkamp: “Goeie eerste dag achter de rug”

Noor Vidts is negentiende na de eerste dag van de zevenkamp op het EK in Berlijn. Ondanks een gebrekkige voorbereiding én een gebroken pink doet ze het meer dan behoorlijk. Ze toonde zich dan ook tevreden.

“Ik heb het proef per proef bekeken, maar het begon meteen met een seizoensbeste op de horden. Dat is zeker goed”, vertelde Vidts aan onze collega van Gazet Van Antwerpen. In tegenstelling tot Maudens was ze er niet bij op het WK in Londen, en dus is Berlijn haar eerste ervaring op het allerhoogste niveau. “In het hoogspringen heb ik mijn persoonlijk record benaderd. Dat was een echte meevaller. Bij het kogelstoten moest ik mijn techniek aanpassen omdat ik vorige week met een trainingsaccidentje mijn pink brak. Toch is het nog meegevallen.”

Ook met haar resultaat in de afsluitende 200 meter, 24″81, kon Vidts zich tevreden stellen. “Het was opnieuw een seizoensbeste. Het laatste stuk is nog niet wat het moet zijn, maar gezien de weinige trainingen die ik kon doen was ik er tevreden mee. Globaal was het een goeie eerste dag. Ik ben hier bovendien vooral om ervaring op te doen. Dat heb ik ook van in het begin aangekondigd.”