Pieter Sisk was de tweede Belg op het WK voor junioren die de 800m betwistte. De atleet van DCLA kwam in de sterk bezette derde reeks aan de start. Hij speelde alles of niks door zelf het kopwerk voor zijn rekening te nemen. Zijn werklust werd beloond met een plaats bij de beste 16. Op die manier trekken twee Belgen naar de halve finales van de dubbele baanronde, waarin er volgens Sisk vanalles mogelijk is.

Wij babbelden met de atleet over zijn WK-ervaring, een eventueel Belgisch plannetje, de kansen van Jonathan Sacoor in de finale van de 400m. Dat interview kan u hierboven bekijken.

“Pieter is geen ochtendmens. Dat weten we, maar ik heb hem zo goed mogelijk proberen klaarstomen om hem toch op niveau te laten presteren hier. Dat is gelukt. Morgen kan het in mijn ogen nog veel beter. Stress zal hem veel minder parten spelen”, vertelde zijn coach Ivo Hendrix.