Het Sportgala werd dit jaar in Brussel gehouden. Nafi Thiam behoorde er tot de topfavorieten voor Sportvrouw van het Jaar, een titel die ze voor de derde keer in de wacht kon slepen. Tevens waren ook haar coach, Roger Lespagnard, en rolstoelatleet Peter Genyn nog in de running om bekroond te worden.

Vorig jaar behaalde Nafi Thiam al een zeer hoog puntenaantal. Dit jaar deed ze nog straffer, ook op gebied van prestaties. Ze haalde op de zevenkamp een recordscore van meer dan 7.000 punten en ze haalde in Londen het eerste WK-goud in de atletiek binnen. Een derde bekroning van Sportvrouw van het Jaar kon dus niet uitblijven. Ze won met zeer ruime voorsprong op turnster Nina Derwael en daarmee mag ze zich de beste Belgische sportvrouw van 2017 noemen. Nafi Thiam blijft de trofeeën in de wacht slepen want exact een week geleden mocht ze ook al de Gouden Spike in ontvangst nemen.

Ook haar coach, Roger Lespagnard, werd opnieuw in de bloemetjes gezet. Vorig jaar won hij al de titel van Coach van het Jaar, deze avond mocht hij die opnieuw in ontvangst nemen. Hij haalde het van voetbaltrainer Hugo Broos en tenniscoach Johan Van Herck.

Peter Genyn – Foto: Johnny De Ceulaerde

Voor de trofee van Paralympiër van het Jaar werd het iets spannender. Rolstoelatleet Peter Genyn trok uiteindelijk toch aan het langste eind en haalde het met 29 punten voorsprong op tafeltennisser Laurent Devos.