Op de Multistars meerkamp in Firenze heeft Hanne Maudens zich geplaatst voor het WK junioren. Ook Noor Vidts maakte een sterke indruk, en mocht zelfs even dromen van het EK in Amsterdam.

Hanne Maudens kan terugblikken op een puike eerste meerkamp van het seizoen. De tweedejaarsjuniore van Vlierzele Sportief sprokkelde in de zevenkamp 5.709 punten en bleef daarmee ruim boven het WK-minimum van 5.400 punten. Dat wereldkampioenschap voor atleten onder 20 jaar wordt van 19 t.e.m. 24 juli in het Poolse Bydgoszcz gehouden.

Eerstejaarsbelofte Noor Vidts deed het eveneens voortreffelijk in diezelfde zevenkamp. Met 5.851 punten overtrof ze zichzelf, en deed ze 199 punten beter dan vorig jaar. De VAC-atlete kreeg zelfs even zicht op de limiet voor het EK in Amsterdam. Uiteindelijk kwam de 19-jarige atlete daarvoor 49 punten tekort, maar kon ze wel als vierde eindigen in een sterk gestoffeerd deelnemersveld. Ook Niels Pittomvils kwam in actie in Firenze. De Atletiek Vlaanderen-atleet is al zeker van het EK in Amsterdam, maar wil natuurlijk ook in Rio de Janeiro in actie komen. Op die limiet wordt het minstens tot de volgende meerkamp wachten. Vandaag wist hij wel nog het polsstokspringen naar zijn hand te zetten met 5m05, maar met 7.665 punten bleef hij nog even verwijderd van de gevraagde 8.100 punten. Volgende grote afspraak voor hem wordt de tienkamp in Götzis, op 28 en 29 mei, waar hij onder meer het gezelschap krijgt van trainingsmakker Hans Van Alphen.

De volledige uitslagen van de meerkamp in Firenze vindt u hier.