Gisteren, op de eerste dag van het WK indoor in het Poolse Sopot, deed ons Belgische kwartet het voortreffelijk. Alle vier de atleten presteerden op en boven hun niveau en positioneerden zich in een goede uitgangspositie voor het vervolg van het tornooi. Wat staat ons te wachten op dag twee?

Thomas Van Der Plaetsen deed wat hij moest doen: geen enkele steek laten vallen op de eerste vier proeven van de zevenkamp. Na dag één vertoeft de Deinzenaar op een vierde plaats en heeft hij niet alleen het podium maar ook het Belgisch record in het vizier. Vandaag werkt Van Der Plaetsen nog de 60m horden (10u00), het polsstokspringen (11u00) en de afsluitende 1000m (19u20) af. Benieuwd als de Universiade-kampioen een goede nachtrust achter de rug heeft. Live-updates zoals altijd op onze Twitterpagina en op deze website!

Nafi Thiam - Foto: Tomas Sisk
Nafi Thiam – Foto: Tomas Sisk

Naast de apotheose van de meerkamp, staat de avondsessie in Sopot op zaterdagavond in het teken van onze drie Belgische meisjes. Eline Berings en Sara Aerts deden gisteren waarvoor ze naar Polen waren afgereist. Beiden liepen hun SB, Berings benaderde zelfs op 3 honderdsten haar Belgisch record, en stootten zo door naar de halve finales. Dat Aerts daarvoor de betere verliezende tijden nodig had, doet niet ter zake. De (gewezen) meerkampster moest haar snelste benen bovenhalen en dat deed ze ook. Met 8″05 verdiende Aerts niet minder dan een halve finale. De hordenmeisjes komen in actie omstreeks 18u10 voor hun halve finale. Om 20u45 kunnen we hopelijk opnieuw voor de buis voor hun finale.

Nafi Thiam moest in gisteren in de kwalificaties van het hoogspringen beter doen dan ooit. Met een PR van 1m94 had ze in theorie moeite moeten hebben met de kwalificatiehoogte van 1m95. Reken daarbij de factor stress die een 19-jarige op zo’n moment ongetwijfeld moet doorstaan en een Q achter de naam van Thiam was absoluut geen evidentie. De Naamse wipte echter vrolijk over de 1m92-lat, schaarde zich bij de eerste acht en plaatste zich zo voor de finale. Vandaag beginnen de hoogspringsters daar aan om 19u15.

Veel plezier op dag twee en uiteraard… GO BELGIUM!

Alle verdere nuttige info (live-stream, live-results, programma,… ook internationaal) vindt u trouwens hier.

Alle resultaten leest u na op onze website. Maar u kunt ons uiteraard ook volgen op Twitter en Facebook.