De Ethiopiër Biru Gemenchu Worku en de Keniaanse Monica Jepkoech mochten vanaf zondag de overwinning op de marathon van Milaan op hun palmares schrijven.

Biru Gemenchu Worku haalde het bij de mannen in 2u09:25 van zijn landgenoot Tefera Girma die zo’n 10 seconden later finishte. De Keniaan Marius Kipserem (2u09:50) vervolledigde het podium in de Italiaanse stad. Bij de vrouwen liet winnares Monica Jepkoech een tijd van 2u32:54 noteren. Plaatsen twee en drie waren respectievelijk voor Adana Tsehay (2u32:55) en Brihane Ababel (2u33:10).

Belgische recordhouder op de marathon Vincent Rousseau.

Samuel Blanchart werd 1ste Belg in de marathon van Milaan met een 29ste plaats op 3513 deelnemers.  Hij liep de marathon in een tijd van 2h41’25” en werd in de categorie plus 40 jaar daarmee 3de op 780 deelnemers. Het Belgische record staat trouwens al bijna 18 jaar op naam van Vincent Rousseau die er 2:07:20 over deed. Vincent werd in zijn veel blessure geteisterde carrière ook wereldkampioen op de halve marathon.   Top 5 mannen

• 1. Biru Gemenchu Worku (Eth) 2u09:25
  • 2. Tefera Girma (Eth) 2u09:36
  • 3. Marius Kipserem (Ken) 2u09:50
  • 4. Stephen Kosgei (Ken) 2u12:31
  • 5. Richard Limo Kipkemei (Ken) 2u15:42