Home » Nieuws » Internationaal » Belgen roeren zich in internationaal geweld in Parelloop (NL)

Belgen roeren zich in internationaal geweld in Parelloop (NL)

Zondag gaat in het Nederlandse Brunssum de 25e Parelloop door. Traditioneel trekt de organisatie heel wat internationale topatleten aan.  In 2009 wist de Keniaan Micah Kogo er nog een wereldrecord te lopen op de weg (27.01 op de hoofdafstand van 10km).

Ook dit jaar kan de organisatie uitpakken met een sterk deelnemersveld. Aan de start van de 10km TOP Run verschijnen niet minder dan 10 atleten met een PR onder de 28.30, waarvan er zelfs 6 ooit onder de 28.00 liepen. Op één man na, Hicham Filali, een Belg nota bene, zijn deze 10 topfavorieten allen afkomstig uit Kenia. De winnaar van vorig jaar, Philip Yego, noteert dit jaar onder de starters pas een vijfde besttijd. James Rungaru, amper 20 jaar, voert de startlijst aan met een PR van 27.22.

Vele Belgen steken de grens over op zoek naar dit bijzonder sterke deelnemersveld. Velen van hen proefden al van het Nederlandse straatcircuit, maar ook Stijn Garain en Abdelhadi El Hachimi, die een hele winter crossen afwerkten, pogen zondag sterk te presteren op in Brunssum. Andere Belgen aan de start zijn onder meer Guy Fays, Youssef Kamali, Jean-Pierre Weerts, Antoine Duvivier, Michael Brandenbourg, Florent Caelen en Benjamin Barbier.

Bij de vrouwen mogen we – na opnieuw heel wat Keniaanse atletes – uitkijken naar wat onze Belgische Veerle Dejaeghere kan tegen de Nederlandse Van der Meijden en Hassan. De Keniaanse Esther Chemtai, winnares van vorig jaar in een parcoursrecord van 31.27, verschijnt ook opnieuw aan de start.

De startlijsten bekijkt u hier. Meer info over de Parelloop vindt u hier.