Jeroen D'HoedtJeroen D’Hoedt kende een bijzonder succesvol 2011. Met 3.36.07 op de 1500m mocht hij dromen van kwalificatie voor de Olympische Spelen. 2012 werd voor hem helaas een jaar om snel te vergeten. Hij sukkelde met een sluimerende infectie en haalde nooit zijn niveau van het jaar ervoor. Ook deze winter zagen we D’Hoedt nog niet terug in het veld of op de piste. Intussen is de atleet van OEH wel volop bezig met zijn rentree. D’Hoedt verblijft op dit moment – in gezelschap van de Oostenrijker Andreas Vojta (3.37.82 op 1500m) – op hoogtestage in het Amerikaanse Flagstaff. Waar hij voor een eerste maal terug de spikes aanknoopt is nog niet bepaald.

Dit is wat D’Hoedt te vertellen had op de blog van zijn team (High Performance Running Team):

“Momenteel zijn we een tiental dagen ver in Flagstaff en de aanpassing is al bij al vlot verlopen. Ik deel hier een huis met Andreas Vojta, zijn coach Wilhelm en zijn vrouw. Daarnaast zijn er nog een kleine 60 Duitsers op stage in Flagstaff. We (Andreas en ik) trainen zoveel mogelijk samen al zijn er natuurlijk hier en daar wel wat accentwijzigingen. Ik houd Dirk op de hoogte via mijn Suunto en krijg meestal de ochtend erna feedback. Tot nog toe ben ik vrij tevreden van mijn trainingen, al zit ik natuurlijk nog niet op het niveau van voorbije jaren.

Het doel van deze stage is in de eerste plaats het goed gevoel terug te vinden en basis te leggen. Echt specifiek werk zal er nog niet bijzijn! Het weer is hier overigens uitstekend voor de tijd van het jaar en als ik het vergelijk met België heb ik een vrij goede keuze gemaakt!
Vandaag zakken we af naar Sedona voor een eerste piste training!”

 

Vojta (links), D'Hoedt (rechts)
Vojta (links), D’Hoedt (rechts)