Op tweede kerstdag was er de 70ste Augustijn Kerstprijs van AS Rieme. De Hoge Wal in Ertvelde vormt daar telkens weer het decor voor hoogstaande wedstrijden. De organisatie spendeerde ook dit jaar weer geld aan startpremies en kon zo Louise Carton, Thomas De Bock en andere toppers strikken.

Bij de senioren vrouwen stond Louise Carton lang niet alleen aan de start. Ze kreeg er concurrentie van onder meer clubgenote Zenobie Vangansbeke en Sofie Van Accom. Al snel werd echter duidelijk dat Carton er een one woman show van zou maken. Sofie Van Accom volgde even later. Vangansbeke viel maar liefst drie (!) keer op het nogal technisch parcours en kon pas op het einde een bronzen medaille in de wacht slepen. Wat we er wel moeten bij vermelden is dat Justine Tinck won bij de junioren dames en 30″ na Van Accom, als derde dame dus, over de streep kwam.

Foto: Peter Wagemans

De wedstrijd bij de senioren heren staat steeds in het teken van Tom Compernolle, die in de zomer van 2008 na een ongeval is overleden. Ook daar heel wat ronkende namen aan de start. Koen Naert, Kim Ruell, Thomas De Bock en Steven Casteele zijn slechts enkele van de vele getalenteerde aanwezigen. Thomas De Bock trok van bij het begin al stevig door, maar kreeg El Dazza Mahjoub mee. De Marokkaan liep vorige week nog 28’18 op een 10 kilometer in Parijs en zette deze zomer in Kortrijk een tijd van 13’24″54 neer op de 5.000m.

Het was dan ook een kwestie van tijd vooraleer de Marokkaan afstand nam van Bocky. Achter hen volgde al snel een duo van RESC: Koen Naert en Kim Ruell. Deze laatste moest op het einde wel nog Nick Van Peborgh voor zich dulden. Steven Casteele werd zesde.

De korte cross, die ter nagedachtenis van Fernand Ongenae wordt georganiseerd, werd beslist na een langgerekte sprint met vier. Het was 800m-loper Aurèle Vandeputte die aan het langste eind trok voor Dries De Smet. De Marokkaan Mohamed El Karroui werd derde, de Nederlander Manuel De Backer was de ongelukkige vierde.

Bekijk de resultaten via deze link.