Op haar website heeft de organisatie van de CrossCup vandaag haar 35ste seizoen voorgesteld. Aan de kalender verandert weinig of niets, met aan het slot opnieuw het BK in Wachtebeke. De CrossCup gaat verder zonder titelsponsor ‘Joker +’ en heet voortaan gewoon CrossCup, zonder sponsornaam. Er is met AA Drink wel een nieuwe hoofdsponsor.

Alle manches die de voorbije jaren deel uitmaakten van de CrossCup, zijn opnieuw van de partij. Het KVV en het BK masters vinden opnieuw in Rotselaar plaats, het BK in Wachtebeke. Het LBFA-kampioenschap gaat in Dour door.

Na een onderhandeling die behoorlijk wat voeten in de aarde had, ging het BK uiteindelijk terug naar Wachtebeke. Het gerucht dat circuleerde dat het BK de komende drie jaar in Wachtebeke doorgaat, klopt niet. “Wij zijn heel blij dat het BK in Wachtebeke kan doorgaan. Voor de jaren nadien zijn we nog in bespreking met verschillende steden en gemeenten”, klonk het bij Thomas Huyberechts van organisator Golazo.

De volledige kalender ziet er als volgt uit:

23/10 Gent

6/11 Mol

27/11 Roeselare

18/12 Brussel

22/1 Hannuit

12/2 Rotselaar

26/2 Dour

12/3 BK Wachtebeke

 

De nieuwe website vind je hier terug.