Op de eerste dag van het Europees kampioenschap voor scholieren kwamen zes landgenoten in actie. Helaas konden niet alle atleten zich plaatsen voor de volgende ronde. In de finale van de 3000 meter moest Guillaume Grimard voortijdig de strijd staken met ademhalingsproblemen.

In de voormiddag zouden normaal gezien eerst Jonathan Sacoor en kersvers Belgisch recordhouder Sven Van Den Bergh in actie komen op de 400 meter maar wegens een laag aantal deelnemers werden de reeksen geschrapt. Beiden komen morgen voor het eerst in actie.

Bij de vrouwen werden er wel reeksen gelopen. Elise Lasser won haar reeks makkelijk in 55″99 en plaatste zich zo voor de halve finale van morgen.

In het hoogspringen werd Thomas Carmoy tweede in zijn groep met een persoonlijk record van 2m08, daarmee verzekerde hij zich van een plek in de finale. Wat later volgde Michael Obasuyi zijn voorbeeld. De atleet van AC Deinze had in het verspringen genoeg aan 7m03 om zich te kwalificeren voor de finale.

In de reeksen van de 1500 meter konden Axel Draux en Pieter Sisk zich helaas niet plaatsen voor de finale, ondanks hun snelle persoonlijke records. De twee scholieren kwamen elk in een aparte reeks aan de start maar konden geen vuist maken in het gedrum.

De eerste finale van de het kampioenschap werd die van de 3000 meter waar de Serviër Elzan Bibic overtuigend solo naar de overwinning liep in 8’09″06. Onze landgenoot Guillaume Grimard liep aanvankelijk goed mee in de tweede groep maar moest na twee kilometer de wedstrijd verlaten wegens ademhalingsproblemen.

Guillaume Grimard - Foto: Tomas Sisk
Guillaume Grimard – Foto: Tomas Sisk