Vandaag werd in Roeselare de EK-selectiecross betwist. Waar in Mol het mulle zand de atleten het lastig maakte, was vandaag de modder de boosdoener. Bij de lange cross van de senioren werden er EK-tickets verdeeld aan de senioren en beloften. Isaac Kimeli werd knap tweede en eindigde zo als eerste belofte. Met een zevende plek mocht Steven Casteele de tweede plaats bij de beloften opeisen, plek twaalf was voor Michael Somers die daarmee als derde belofte eindigde. Somers moest 24 seconden toegeven op Casteele, terwijl de KKS-atleet 28 seconden moest toegeven op Kimeli. Wie van deze heren naar het EK veldlopen gaat, en of Laurens Vanderlinden (15 en vierde belofte op 1’15 van Kimeli) misschien samen met deze drie heren een team zal vormen, wordt morgen beslist door de selectiecommissie. Wij haalden Somers alvast voor de camera.