Hanne Claes zal komend weekend niet meer van start gaan op het BK AC in Brussel. De problemen aan de achillespezen willen maar niet stoppen en Claes gaat daarom komende maandag al onder het mes.

Het ging de DCLA-atlete de laatste jaren niet erg voor de wind. Ze bleef allerminst gespaard van blessures en toen ze dit jaar weer op héél goede weg leek naar haar absolute topvorm, moest ze o.a. verstek laten gaan voor de Europabeker, opnieuw door die verdomde achillespezen. Ondanks een verstoorde voorbereiding wist ze enkele weken terug toch maar mooi een 7de plek uit de brand te slepen op de Universiade. Maar omdat die blessure aan de achillespezen maar niet wou verdwijnen, ondergaat ze komende maandag een operatie. Daarmee zit haar seizoen er logischerwijze op, en wacht haar een lange revalidatieperiode. Wij wensen Hanne Claes hierbij heel veel succes bij het herstel!