Cynthia Bolingo heeft zich vandaag in Jambes geplaatst voor het EK voor beloften in Tallinn. De CAWB-atlete realiseerde op de 400m een tijd van 52″61, dat is ruim onder de gevraagde 53″55. Ook het Universiade-ticket, waar 52″90 voor nodig was, is binnen, maar omdat beide kampioenschappen gedeeltelijk samenvallen lijkt een deelname aan beide toernooien vrijwel uitgesloten.

Cynthia Bolingo verpulverde haar PR in Jambes. Met 52″61 deed ze meer dan een seconde beter dan haar vorige besttijd die op 53″70 stond. De WK- en OS-limiet van 52″00 lijkt meteen ook niet zo ver weg voor de 22-jarige atlete die haar roots in Kameroen heeft, al zal ze hoogstwaarschijnlijk eerst een keuze moeten maken tussen het EK voor beloften in Tallinn en de Universiade in het Zuid-Koreaanse Gwangju. Het EK staat van 9 t.e.m. 12 juli op de kalender, de Universiade valt van 3 t.e.m. 14 juli. Neem ook nog eens het tijdsverschil en de reisafstanden in rekeningen, en deelname aan beide kampioenschappen lijkt dan wel heel moeilijk te worden.

Nog in Jambes hield Robin Vanderbemden heel wat andere 400m-specialsten af op diezelfde enkele baanronde. Met 46″80 bleef de atleet van Seraing wel nog boven het EK-minimum van 46″64, maar hij bleef wél David Peccue (47″26) en Antoine Gillet (47″32) voor. Arnaud Destatte (47″94) moest vrede nemen met een vierde plek.