De naam zegt u hoogstwaarschijnlijk niet veel, maar de jonge Jasmin Stowers won afgelopen weekend de 100mh op de Drake Relays. En dat deed ze met flair. Zo liet ze niet alleen sterke concurrentes Brianna Rollins, Queen Harrison (beiden VS) en Tiffany Porter (GBR) op grote achterstand achter zich, maar klokte ze ook af op 12”40, een heuse toptijd op die discipline.

Om u een idee te geven wat die tijd waard is: Onze Belgische toppers op die afstand, Eline Berings en Anne Zagré, liepen vorig jaar respectievelijk 12”87 en 12”83 als beste tijd. Met Brianna Rollins, wereldkampioene op de 100mh in 2013, én de Britse Tiffany Porter, vorige zomer nog Europees kampioene in Zürich, versloeg ze ook niet de “minste” atletes in die wedstrijd.

Geen grote verrassing

Dat de amper 23-jarige Stowers als zo vroeg op het jaar toptijden loopt is niet zo’n grote verrassing. Deze winter kroonde ze zich namelijk als nationaal kampioene op de 60mh. Met deze tweede tijd wereldwijd (7”84) gooide ze toen ook al hoge ogen. Vorig jaar liep ze trouwens al een zeer mooie 12”71 op de 100mh. Wél is het al reikhalzend uitkijken naar wat ze met deze tijd kan presteren op een groot kampioenschap bij de senioren. De kans is alvast zeer groot dat we ze in Peking zullen kunnen bewonderen tijdens de wereldkampioenschappen. U kan de 100mh van afgelopen zaterdag hieronder bekijken.

Air Lavillenie met eerste verlies in elf competities

Tijdens de Drake Relays in Des Moines werd het polsstokspringen binnen afgewerkt. Wegens te slechte weersomstandigheden moesten Renaud Lavillenie en co de wedstrijd indoor tot een goed einde brengen. Maar verder dan zijn openingshoogte van 5m62 geraakte Lavillenie niet. De Canadees Shawn Barber en Sam Kendricks deden dat wel. Hiermee verliest ‘Air’ Lavillenie voor het eerst, na elf (!) wedstrijden met overwinningen af te sluiten.

De uitslagen van die meeting vindt u via deze link.