Om de vrouw van zijn leven ten huwelijk te vragen, spaarde de Japanse kunstenaar Yasushi Takahashi kosten noch moeite. De man liep voor maar liefst zes maanden lang kriskras door zijn thuisland met een gps in zijn zak om op die route een boodschap uit te tekenen voor zijn geliefde.

Takashi nam in 2010 ontslag om aan zijn romantische daad te beginnen. Hij overbrugde maar liefst 7.164 km, voor het merendeel te voet maar soms ook met de fiets, wagen of ferry om het aanzoek uit te tekenen. Door gps-tracking te koppelen aan Google Maps werd iedere stap vastgelegd terwijl hij zes maanden lang op pad was van het eiland Hokkaido naar Hyodo Cliff waar zijn reis eindigde.

Eenmaal thuis gebruikte hij de data van zijn tocht van Google Maps en de tekst ‘Marry Me’ volgde met een hartje. Deze tekst werd over heel Japan uitgeschreven. Tijdens zijn lange afwezigheid bleef de vonk aanwezig, want zijn vriendin zei ‘ja’. Zo leverde zijn prestatie niet alleen een echtgenote op, maar ook een plaats in het Guiness Book of Worldrecords.

Vier jaar later wordt zijn origineel aanzoek gebruikt in een campagne van Hi-Tech, een bedrijf dat wandelschoenen maakt, dit filmpje kan u boven het artikel bekijken.