De Brit Mo Farah zegt dat hij fit is voor de Commonwealth Games. De dubbele Olympische kampioen was onzeker na ziekte. De Gemenebestspelen gaan door in Glasgow en starten op 23 juli.

Farah miste vorige week nog de Diamond League in Glasgow omwille van buikpijn. Hij werd zelfs even opgenomen in een Amerikaans ziekenhuis. Verder onderzoek in zijn thuisland lieten geen opvallendheden zien, waarop Farah groen licht kreeg om zich verder voor te bereiden. Op woensdag liet de geboren Somaliër weten dat de trainingen intussen terug goed gingen en dat hij klaar was voor de Commonwealth Games. De 31-jarige Farah zal op die Gemenebestspelen uitkomen op de 5000 en 10000m, de nummers waar hij in 2012 in eigen land Olympisch kampioen op werd. Ook is Farah opgenomen in de selectie van Groot-Brittannië voor het EK op zowel de 5000 als de 10000m. Komend weekend test Farah op de London Anniversary Games, waar hij zou starten op een dubbele mijl. Daarna wordt beslist hoe de EK-plannen er definitief zullen uitzien.