Nafissatou Thiam is zonet op het Sportgala 2013 ‘Belofte van het jaar’ geworden. De meerkampster uit Namen zette afgelopen seizoen een (niet gehomologeerd) werelrecord neer in de vijfkamp, werd Europees kampioene zevenkamp met een Belgisch record en knalde op het EK in Göteborg en op het WK in Moskou.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Nafi Thiam zette op de indoorpiste al een prachtprestatie neer. Daar stelde ze immers het wereldrecord van niemand minder dan Carolina Klüft scherper in de vijfkamp. Dat werd later dan wel niet gehomologeerd, maar dat doet niets af van haar heel sterke prestatie. Op het EK indoor te Göteborg begin maart nam ze deel aan haar eerste internationaal kampioenschap bij de senioren. Daar eindigde ze verdienstelijk 6de tussen de ‘grote’ dames. Op de outdoorpiste kon Thiam het ook. Op het EK voor junioren in Rieti pakte de 19-jarige goud met 6298 punten, een verbetering van het nationale record dat op naam stond van Tia Hellebaut. Enkele weken later stond Nafi al weer klaar voor een nieuwe zevenkamp. Het WK in Moskou stond namelijk dan op haar programma en met een 14de plaats over all en winst in het hoogspringen mocht ze zeker niet klagen van haar Russisch avontuur.

Thiam haalde het in de verkiezing van ‘Belofte van het jaar’ van  Igor Decraene (wielrennen) en Stoffel Vandoorne (Formule 1).