city-trail-flyer-frontOp zaterdag 14 december 2013 organiseert Atletiekvereniging Lokeren een gloednieuw duo-evenement. De gezellige Lokerse kerstmarkt en sfeervol verlichte binnenstad vormen die avond het decor voor de allereerste City Trail Lokeren. Terwijl recreatieve atleten zo de kans krijgen al lopend een andere kant van de stad te ontdekken, zet op het hoofdpodium een 12-koppig team van de Lokerse atletiekvereniging hun tanden in een heus wereldrecord. 

Start en aankomst voor de City Trail vinden plaats op de Lokerse Markt, alwaar op dat moment de bruisende sfeer van de jaarlijkse kerstmarkt zal heersen. Van daaruit werd een verkeersvrij parcours van 2.5km opgetekend, die de recreatieve lopers tot 4 keer mogen afleggen.

Bij elke doorkomst passeert de meute onder het hoofdpodium, waar 12 wedstrijdatleten van de Lokerse atletiekvereniging zich wagen aan een officieel Guinness World Record. Ze zullen pogen – in estafette – een totaalafstand van 100 kilometer af te leggen in minder dan 5u24’10. Niet zomaar de eerste de beste uitdaging, want de huidige recordtijd staat op naam van een Australisch team met onder meer Craig Alexander, driemaal winnaar van de Ironman van Hawaii en gekend als één van de “meest fitte atleten ter wereld”. Dat het rubber van de loopband met een gemiddelde snelheid van meer dan 18.5km/u zal passeren onder de voeten van de atleten, zal de spektakelwaarde alleen maar vergroten.

Meer info vindt u hier.