Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

9u30: Ik werd rustig wakker in het appartement waar wij jaarlijks met de club het weekend voor het BK verblijven. Ik voelde me meteen ook heel fit. Ik sliep samen met mijn twee zussen, Yalina en Yinta Truyers. Voor ik opstond las ik nog enkele berichten van vrienden en familie om me veel succes te wensen.

9u40: Zoals altijd de dag van de wedstrijd doe ik alles op het gemak, dat zal in mijn bloed zitten zeker ( typisch Afrikaans?!). Ik zet me dus rustig aan de ontbijttafel. Ik dronk de laatste beetjes van het zelfgemaakte rode bietensap uit onze tuin, 2 kopjes koffie en 4 boterhammen met vruchtenhagelslag en een banaan!

Rode bietensap
Rode bietensap

10u: Nam ik rustig een douche en kleedde ik me aan. Verder maakte ik mijn sportzak klaar met een lunchpakket voor na de wedstrijd. Na mijn ontbijt eet ik namelijk zelden nog tot na de wedstrijd.

11u: Tegen 11u vertrokken mijn mama en papa, broer en zussen naar het terrein. Ik ruimde het appartement nog wat op en keek nog wat tv.

12u15: De vriend van mijn zus, (Glenn de Cremer) en zijn ouders kwamen mij ophalen aan Ravelingen. Zo dat ik ook niet te vroeg al op het terrein was wegens het slechte weer. Zo waren wij beide op tijd om mijn zussen nog te zien lopen.

12u35 we kwamen aan op het terrein en vanaf dan begonnen de zenuwen wat meer op te komen. Samen met papa en trainer Rik Didden zijn we sommige stukken van het parcours nog eens gaan inspecteren. Nadien spelde ik mijn nummer op en kwam ik Eline Dalemans na maanden lang elkaar niet gezien te hebben tegen. We vlogen elkaar natuurlijk in de armen, ik was blij haar terug te zien J!

13u15: Tijd om op te warmen, Ik deed mijn opwarming aan de buitenkant rond het parcours. Zodat ik zolang mogelijk droog bleef. Alles verliep heel goed, benen zaten fris, Ik had zoveel zin om te knallen!

13u45: Het was tijd om me volledig klaar te maken, ik smeerde mijn benen en armen nog in met opwarmende zalf van Naqi. Ik deed mijn spikes aan en deed nog enkele versnellingen.

13u55-14u10 Nu was het zorgen om niet  al te veel koud te lijden. Ik kreeg nog de laatste succes wensen en gelukskussen van papa en mama voor ik richting de startlijn ging.

14u20: Ging eindelijk het startschot van een wedstrijd waar ik op voorhand niets te verliezen had.

14u44: Het uur dat ik ongeveer over de finish liep, Ik was zo blij. Dit had ik enkel en alleen kunnen dromen. Het was een fantastisch gevoel! Het is zeker één van mijn mooiste overwinningen.

14u50:  Vele en leuke felicitaties en een emotionele podium ceremonie en enkele interviews.

15u10: Ik ben samen met clubgenote Kim Bosmans uitgelopen. Zij werd knap 3de.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

15u30:  Nu kon ik gaan supporteren voor andere atleten.

16u10: Kreeg ik het zeer koud en ben mij gaan opwarmen in de tent.

16u20-17u: Verder gaan supporteren

17u15: Een verdiende cola gaan drinken in de VIP-tent samen met de sponsor,Victor De Donder en mijn ouders.

17u30:  Vertrek richting het appartement.

18u00: Eindelijk een lekkere warme douche kunnen nemen en verder nog opgeruimd en de auto ingeladen.

19u15: Met een zeer goed gevoel en de mooie prestaties van mijn broer Yano en zussen Yinta en Yaline keerden we terug richting het verre Limburg.

20u30: Zijn we samen met mijn ouders, broer en zus een lekkere friet gaan eten in Leuven. Ik at een gewone friet en een Mexicano.

22u: Eindelijk thuis in Hechtel. En het eerste wat de deden is gezellig samen de wedstrijd herbekijken op tv. We waren allemaal aan het genieten van het moment!

22u30: Alle leuke berichtjes gelezen, via de sociale media, gsm en enkele getrokken foto’s van de wedstrijd al bekeken. Super leuk!!!

23u30: Ik was moe dus zocht ik mijn bed op. Maar door al de adrenaline na de wedstrijd kon ik niet snel in slaap geraken. Maar eens ik in slaap viel kon ik verder nagenieten door nog eens terug te blikken op de wedstrijd.

2 REACTIES

  1. Proficiat Imana ! Mooie prestaties als deze komen er enkel door met ‘passie’ je sport te beoefenen. Doe zo verder ! Benny Mievis.

  2. Aan die rode bietensap maakten er zich meer moe : spitten – zaaien – oogsten – inkuilen – bereiden – lopen … Maar het blijft ons 100% natuurlijk recept hé Imana

Reacties zijn gesloten.