De volgorde van de Belgen in de mixed relay is bekend. Vanessa Scaunet zal als startloopster fungeren, terwijl Eliott Crestan als laatste in actie zal komen. De opeenvolging vrouw-man-vrouw-man werd op voorhand vastgelegd. In de aanloop van de wedstrijd lieten we Vanessa Scaunet aan het woord. De atlete van CABW was na de parcoursverkenning toch verbaasd door het zware parcours, wat echter in de kaarten van onze landgenoten kan spelen. De atlete hoopt morgen in teamverband te strijden voor een plaats bij de beste vijf landen.

Vanessa Scaunet zal morgen als eerste van de Belgische mixed relay team aan de start verschijnen. Zij zal daarna Robin Hendrix lanceren. Vervolgens is het de beurt aan Camille Muls. Eliott Crestan komt als laatste in actie. Met deze volgorde is het de bedoeling om de medaillekansen zo lang mogelijk gaaf houden tijdens de wedstrijd. “Als Muls en Crestan zich nog vooraan bevinden, kunnen ze misschien boven zichzelf uitstijgen”, klinkt het bij de Belgische delegatieleiding.

Een interview met de startloopster van het Belgische mixed relay team kan u hierboven bekijken.