Kobe Vleminckx heeft zich vlot verzekerd van de halve finales van de 200m op het EK voor beloften. In de tweede van vijf reeksen op de halve baanronde dook Vleminckx onder 21 seconden met 20″96 en werd daarmee tweede in zijn reeks. Met zijn PR van 20″89 mag onze landgenoot dromen van een finale.

Kobe Vleminckx is alvast één stap dichter bij de finale, aangezien hij goed voor de dag kwam met een evenaring van zijn tweede prestatie ooit. In totaal liep Vleminckx de zevende tijd van alle heren in de reeksen van de 200m. Morgen kan hij jacht maken op zijn eerste individuele finale op een internationaal kampioenschap.

“Het was niet simpel vanuit baan twee, maar de bocht ging wel goed. Ik moest vol starten en heb zo ontspannen mogelijk proberen blijven in de rechte lijn. De job is done en nu wil ik maar al te graag in die finale geraken. Ik zal sowieso een betere baan hebben, dus ik moet alleen uitvoeren. Ik voel dat ik een dik PR in de benen heb, dus hopelijk komt het er morgen uit”, vertelde Vleminckx.