Drie jonge Belgen hebben zich gisteren tijdens hun seizoensopener van een internationaal kampioenschap verzekerd. Lisa Rooms liep tijdens de Bryan Clay Invitational in Azusa haar eerste 3.000m steeple. De atlete liep meteen naar de limiet voor de Universiade in Napels. Dieter Kersten en Dorian Boulvin kwamen aan de start van de 10.000m op Mt. SAC Relays in Los Angeles. Boulvin bleek net iets sneller dan zijn één jaar oudere trainingsmaat en verzekerde zich zo van het EK voor beloften én de Universiade.

Lisa Rooms ging in Azusa op zoek naar de limiet voor de Universiade. De 22-jarige atlete opteerde voor het eerst in haar carrière voor een 3.000m steeple. Dat deed Rooms met succes, aangezien ze met 10’16″72 onder de gevraagde 10’17″17 bleef.

Lisa Rooms – Foto: Peter Wagemans

In Los Angeles kwamen Dieter Kersten en Dorian Boulvin in actie op de 10.000m. Kersten maakte jacht op de limiet voor de Universiade. Boulvin hoopte dan weer de gelijkaardige limiet van het EK voor beloften te behalen. Na 25 rondjes op de piste zou Boulvin het net iets beter doen dan zijn trainingsmakker. De 21-jarige atleet van CABW finishte na 29’25″29, waarmee hij ruim beter deed dan de gevraagde 29’43″42. Kersten volgde op een handvol seconden met 29’30″24, waardoor ook hij ruimschoots onder die gevraagde chrono bleef. De limiet voor het EK voor beloften en de Universiade zijn gelijk. Al is Kersten één jaartje te oud om naar het EK voor beloften te trekken. Boulvin geeft sowieso zijn voorkeur aan het EK, aangezien dat samenvalt met de Universiade.

Later vandaag zorgen wij ook voor een reactie van de Belgen na afloop van hun seizoensopener.