Home » Nieuws » Nationaal » Veldloop » Mats Lunders onzeker voor BK veldlopen
Foto: Jasper Jacobs

Mats Lunders onzeker voor BK veldlopen

Mats Lunders op de CrossCup relais in Gent - Foto: Jasper Jacobs
Mats Lunders op de CrossCup relais in Gent – Foto: Jasper Jacobs

Mats Lunders staat momenteel 5de in het algemene klassement van de Lotto CrossCup, helaas heeft hij sinds zijn opgave in Brussel niet meer op het hoogste niveau kunnen lopen. Ook Hannuit en Dour vielen voor de jonge atleet van AC Lyra tegen. Het vormpeil van Lunders is opnieuw groeiende maar zeker van deelname is hij nog niet.

De voorbije twee wedstrijden waren ondermaats voor Mats Lunders ‘zowel in Hannuit als in Dour had ik last van een vervelende griep die me 3 dagen aan men bed gekluisterd had, gelukkig voel ik me de laatste dagen opnieuw beter op training’. Al is Mats Lunders nog steeds niet zeker van deelname aan het Belgische kampioenschap veldlopen. In Dour verloor de atleet van AC Lyra een hoop plaatsen en dus ook belangrijke punten in het CrossCup klassement maar zijn prioriteit ligt momenteel ergens anders ‘eerst en vooral wil ik ervoor zorgen dat ik opnieuw gezond ben. Eén van de komende dag beslis ik dan ook over mijn deelname, het zou niet verstandig zijn om zoals in Dour helemaal weg te zakken en het risico lopen opnieuw ziek te worden.

‘Als ik start op het BK wil ik daar ook goed presteren!’

‘Langs de andere kant wil ik ook mijn belangrijk zomerseizoen ook niet in het gedrang brengen door in Oostende kost wat kost te starten’ aldus Mats Lunders. 100% fit kan Lunders na zijn mindere prestaties onmogelijk zijn ‘ik schat dat ik ongeveer op 95% zal zitten als ik zondag zou starten, dan hoop ik toch net mee te kunnen met de groep van Stain Garain, ik zeg niet dat ik hem direct zal verslaan maar ik hoop hier zeker mijn mannetje te kunnen staan’.

Vanavond beslist Mats Lunders normaal definitief over deelname.