Tia Hellebaut is zojuist 8ste geworden in het hoogspringen op het EK indooratletiek in het Zweedse Göteborg. De hoogspringster faalde al éénmaal op 1m87. Op 1m92 sprong ze driemaal tegen de lat en werd zo uitgeschakeld. Tia droop bijzonder ontgoocheld af. Ze sprong dit seizoen al 1m97 in Eaubonne, maar sprong ook niet goed in Gent op de Flanders Indoor. Daar had ze naar eigen zeggen ‘last van slappe benen’. Naar de oorzaak van haar prestatie van vandaag blijft natuurlijk gissen.

De 35-jarige hoogspringster behaalde net als de andere Belgische atleten geen medaille. De 4x400m-ploeg is nog onze laatste medaillehoop, al mogen we van deze ploeg niet te veel verwachten. De ploeg is na afhaken van een aantal pionnen dit jaar erg jong en onervaren.

Ook Alessia Trost maakte haar favorietenrol niet waar en werd 5de in het hoogspringen. De Italiaanse raakte dit seizoen al over 2m00, maar vandaag lukte het niet om over 1m96 te geraken. De overwinning was voor de Spaanse Ruth Beitia, die 1m99 sprong. De Zweedse atletes Ebba Jungmark & Emma Green werden respectievelijk 2de en 3de.