Clément Deflandre heeft de EK-limiet behaald op de IFAM. De belofte van HERV dook tijdens de tweede van drie reeksen op de 3.000m steeple onder de gevraagde 8’51″49 met 8’48″80. Daardoor mag de atleet zich opmaken voor zijn eerste internationale kampioenschap op de piste. In december nog maakte Deflandre voor het eerste zijn opwachting op het EK veldlopen.

Twee weken geleden moest Clément Deflandre nog uitstappen op het BK 10.000m door een kapotte spike. Tijdens de IFAM kon hij zich revancheren op de 3.000m steeple. De atleet stelde niet teleur en deed met 8’48″80 maar liefst negen seconden beter dan zijn PR, dat tot en met gisteren op 8’57″87 stond.

“Ik ben heel tevreden, zeker omdat het nog nooit gelukt was om te kwalificeren voor een kampioenschap op de piste. Na mijn spijtig voorval op het BK 10.000m heb ik de knop meteen omgedraaid, opdat ik me zou kunnen revancheren. Dat is absoluut gelukt. Ik wist vooraf dat het mogelijk was, maar je moet het nog altijd bewijzen”, aldus Deflandre. Een interview met hem kan u hieronder bekijken.