Anne Zagré heeft zich op het WK indoor zonet knap geplaatst voor de halve finales van de 60m horden. Zagré kende een goede start en kon vanuit baan 1 goed standhouden. De hordeloopster leek zelfs even op weg naar reekswinst, maar werd uiteindelijk mooi tweede. Haar tijd van 8″04 is een mooie opsteker na een door blessure geplaagde aanloop naar dit kampioenschap. Met haar tijd blijft ze amper zes honderdsten boven haar PR.

Anne Zagré weet als geen ander hoe ze moet pieken op kampioenschappen. Nochtans liep de aanloop naar dit WK indoor in Belgrado niet gesmeerd. De hordeloopster bleef niet gespaard van kwaaltjes en kon daardoor nog geen verbluffende tijden neerzetten. Een Zagré in vorm moet normaal altijd minstens de halve finales halen, maar het was een beetje gissen naar haar fitheid.

Alle vraagtekens werden in de reeksen van de 60m horden meteen van tafel geveegd. Zagré kwam goed uit de startblokken en kon zelfs meedingen om de reekswinst. Devynne Charlton, een atlete uit de Bahamas, kwam op het einde nog net voorbij onze landgenote. Met een tweede plaats en een seizoensbeste van 8″04 kon Zagré niet ontevreden zijn. Het was ruim voldoende voor een rechtstreeks ticket voor de halve finales en vijf honderdsten sneller dan eerder dit seizoen. Zowel de halve finales als de finale vindt later vandaag plaats.

“Ik ben tevreden, want ik heb weinig wedstrijden op de horden gelopen dit seizoen. Na het lopen van de limiet had ik last aan de knie, waardoor ik niet top was de afgelopen weken. Ik ben zeker niet op mijn beste niveau ooit, maar ik voel me wel gewoon goed. In de halve finales wil ik nog wat agressiever van start gaan. Verder ga ik niet kijken naar de concurrentie, aangezien het voornaamste is dat ik op mijn eigen wedstrijd focus”, aldus Zagré.

De Nederlandse delegatie kende dubbel succes op dit nummer. Zowel Zoë Sedney als Maayke T’jin-A-Lim konden probleemloos doorstoten naar de volgende ronde. De snelste tijd in de reeksen kwam op naam te staan van Cyréna Samba-Mayela. De Franse atlete wervelde naar 7″91.