Rani Rosius is er op het WK indoor in Belgrado niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de 60m. Rosius kwam in de vijfde van zes reeksen in actie en moest zich in de top drie knokken voor een rechtstreekse kwalificatie. Haar matige start kwam haar duur te staan, want in het tweede deel kwam Rosius wél sterk opzetten. Rosius kwam echter niet verder dan een vierde plaats en een tijd van 7″33. Dit bleek onvoldoende voor een plaats in de volgende ronde.

Voor Rani Rosius zit het kampioenschap er al op. Onze landgenote kwam in de vijfde van zes reeksen 60m in actie en wist dat ze haar PR van 7”27 moest benaderen om door te stoten naar de volgende ronde. In de vorige reeksen werd er namelijk al stevig doorgelopen.

In de start liet Rosius het eigenlijk al liggen. Onze landgenote kwam maar heel moeizaam uit de blokken en had meteen een achterstand goed te maken. In het tweede deel kwam de Belgische kampioene nog opzetten. De top drie, die meteen zeker was van een plaats in de volgende ronde, was op dat moment al buiten schot. Rosius klokte uiteindelijk af na 7”33 waardoor het meteen afgelopen was voor de specialiste van de kortste afstand. Voor een plaats in de volgende ronde was 7”29 nodig.

“Ik had een slechte start, maar heb wel goed gelopen. Ik heb het wel kunnen opvangen met de rest van het lopen, maar in de blokken dacht ik dat de atlete naast mij een valse start maakte. Aan zoiets mag ik echter niet denken, want je moet op jezelf gefocust zijn op je eigen wedstrijd. Het lopen op zich was goed, want het was mijn tweede tijd van het seizoen. Ik kan ook niet ontevreden zijn, want ik heb hier op een WK mogen staan en mijn seizoen is geslaagd”, aldus Rosius.

“Ik had me niet mogen laten afleiden in de startblokken, dus ik betaal ook ergens leergeld. Bij alle kleine zaken leer je bij. Ik moet nog veel bijleren en kleine stappen nemen. Dit is een WK, niet zomaar een kleine wedstrijd in Gent waar ik in het slot alles kan goed maken. Elk stapje telt en dat heb ik vandaag laten liggen. Ik had graag in de buurt van mijn PR willen komen, maar dat is niet het geval. Op naar het zomerseizoen.”