Julien Watrin heeft in de reeksen van het WK indoor in Belgrado meteen uitgepakt met een BR van 45″88. Watrin dook de slotronde in vergezeld van de Nederlander Isayah Boers. Vervolgens ging de Belgische recordhouder aan de boom schudden. Watrin stoomde naar de finish en dook als eerste Belg ooit onder 46 seconden in zaal met een chrono van 45″88. Deze namiddag moet Watrin opnieuw aan de bak in de halve finales. 

Julien Watrin heeft de start van zijn WK indoor niet gemist. In de eerste van vijf reeksen op de 400m was onze landgenoot ongenaakbaar. Bij het ingaan van de slotronde moest hij nog even de Nederlander Isayah Boers voor zich dulden. Daarna schakelde Watrin een versnelling hoger. In de laatste rechte lijn liep hij gecontroleerd naar de reekswinst. Watrin klokte af na 45″88, meteen goed voor een verbetering van zijn eigen BR én de eerste duik onder 46 seconden door een Belg.

“Het doel was om de winst te pakken in een snelle chrono, zodat Julien vanavond over een goede baan beschikt. Hij is in staat om nog sneller te gaan”, aldus trainer François Gourmet na afloop van de reeksen. Vanavond mag Watrin opnieuw aan de bak tijdens de halve finales. Gezien zijn chrono, de snelste van alle tijden in de reeksen, van eerder vandaag moet hij in principe kans maken op een finaleplaats. Gisteren zagen de Nederlanders nog topfavoriet Liemarvin Bonevacia uitvallen door een hamstringblessure.