Het Internationaal sporttribunaal (TAS) heeft dinsdag de klacht van België en Nederland tegen het opvissen van de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek in de gemengde 4×400 meter verworpen. De uitslag blijft dus behouden, met België op een vijfde plaats.

De Amerikanen wisselden in de eerste ronde duidelijk buiten de zone, maar werden uiteindelijk toch opgevist voor de finale omdat het om een fout van de jury zou gaan. De VS pakten brons in die finale, waarin België als vijfde finishte. De Dominicanen stonden verkeerd opgesteld bij een van hun wissels, maar ook dat zou de schuld van een jurylid zijn.

Het TAS is van oordeel dat er geen aanwijzingen zijn dat er sprake is van slechte wil bij het maken van de beslissing van World Athletics om de twee betrokken landen op te vissen, en dus komt het tribunaal niet tussen.