Scholiere Zoë Laureys schoot gisteren tijdens de Flanders Cup in Lier de hoofdvogel af. De atlete van DUFF kwam voor het eerst aan de start van een 400m horden én liep meteen naar een BR. Met 58″81 dook ze bijna een seconde onder de voormalige recordtijd van Nenah De Coninck. Daarnaast werd het in Lier vooral uitkijken naar atleten van de lokale club LYRA. Onder meer Kobe Vleminckx, Elise Mehuys en Matthias Quintelier lieten zich opmerken. De regen speelde vooral op het einde van het hoofdprogramma een hoofdrol. Het naprogramma viel letterlijk en figuurlijk in het water. 

Hét hoogtepunt van de Flanders Cup in Lier kwam op naam te staan van ene Zoë Laureys. Wie het EK voor junioren met de nodige aandacht volgde, zal de naam van Laureys hebben passeren als één van de leden van de ploeg op de 4x400m. Dat team legde in Tallinn beslag op een zesde stek in de finale. Laureys, die eind dit jaar pas haar 16de verjaardag viert, nam in Lier voor het eerst ooit een 400m horden voor haar rekening. Ze deed het meteen voortreffelijk en zou, mede dankzij de het jaagwerk van de Canadese Balkwill, naar een chrono onder de minuut gestuwd worden. Straffer nog: de 15-jarige atlete pakte de bloemen in een tijd van 58″81, bijna een volle seconde onder het scholieren-BR van Nenah De Coninck. De toekomst op de 400m horden oogt dus mooi voor ons land.

Verder eisten vooral de omstandigheden in Lier een hoofdrol op. Tijdens het hoofdprogramma werden de atleten al getrakteerd op malse buien. Naar het einde van dat hoofdprogramma viel de regen met bakken uit de lucht. De piste stond blank, waardoor het naprogramma werd afgelast. Een aantal atleten uit de regio lieten zich wel opmerken. Kobe Vleminckx liep een sterke bocht, maar kon in de rechte lijn niet geheel overtuigen. Hij klokte na 200m af in 21″51. Elise Mehuys kwam voor het eerst aan de start van een officiële wedstrijd nadat ze lang out was door een blessure. Mehuys deed het meteen goed en noteerde 23″93 op de halve baanronde. De zege op de volledige baanronde bij de mannen ging naar Christian Iguacel met 47″01. Bij de vrouwen verraste  800m-loopster Rani Bailliever dankzij haar chrono van 54″41. Een zieke Matthias Quintelier trok in het kogelstoten aan het langste eind met een worp van 16m96.

Timothy Herman was in het speerwerpen goed voor een mooie 76m03. Thomas Van Nuffelen sprong met de polsstok over 5m10. De zege op de 1500m bij de vrouwen ging, ondanks de op dat moment al felle regenval, naar Eline Dalemans die haar PR aanscherpte tot 4’18″69. Bij de mannen liet Belgisch kampioen op de korte cross, Ruben Querinjean, zich opmerken met een knappe 3’42″64. Querinjean koos op het EK voor beloften voor de Luxemburgse nationaliteit, aangezien hij op die manier de komende jaren geregeld kan aantreden op internationale kampioenschappen. De limieten in Luxemburg zijn namelijk een pak soepeler dan de Belgische. Junior Clément Labar spoelde zijn EK-ontgoocheling door met een knap PR van 3’51″93. Labar knalde tijdens de reeksen van het EK op een steeplebalk en zag daardoor een mogelijke finaleplaats in rook opgaan.

De volledige uitslag van de Flanders Cup in Lier kan u hier raadplegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in