Het heeft niet mogen zijn voor Annelies Nijssen op het EK voor junioren. Nijssen liep in de eerste van twee halve finales op de 800m nochtans een tactisch perfecte koers. De atlete van ATLA hield zich steeds voorin zonder onnodige krachten te verspillen. In de laatste rechte lijn had Nijssen niet de extra push waarover haar concurrentes wel beschikten. Ze sloot haar EK af met een zesde plaats en een tijd van 2’09″64. In haar halve finale was minstens 2’08″78 nodig om naar de finale afgevaardigd te worden.

Annelies Nijssen is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de 800m op het EK voor junioren in Tallinn. Nijssen liep een tactische sterke koers in de eerste van twee halve finales, maar bij de versnelling van de toppers met onder meer de Zwitserse Audrey Werro moest de atlete van ATLA een gaatje laten. Ze zou als zesde finishen in haar halve finale met 2’09″64. Voor de finale was in haar halve finale minstens 2’08″78 nodig. Via de verliezende tijden werden alleen dames uit de tweede halve finale geselecteerd.

“Gisteren had ik heel veel stress. Ik heb geprobeerd om dat los te laten. Tijdens de race voelden mijn benen heel goed. Op de 500m kon ik goed meeversnellen. In de laatste 150m zat ik een beetje ingesloten en kwam ik er niet uit. Toen versnelden ze en kon ik niet meer reageren, dusja. Ik heb alles gegeven. Dit EK kan ik met een goed gevoel afsluiten omdat ik er alles aan gedaan heb. Het smaakt zeker naar meer en ik ga nu toch nog wat genieten van de andere disciplines op dit EK”, aldus Nijssen na afloop.