Arne Min is er niet in geslaagd om zich voor de finale van het hoogspringen te verzekeren op het EK voor junioren in Tallinn. Min sprong over 2m05, wat niet volstond voor de finale. Op 2m10 kwam de hoogspringer van LYRA héél dicht in de buurt van een gelukte poging. Voor de finale was minstens 2m13 nodig. Hij is de eerste landgenoot op het EK die zich niet kan verzekeren van de volgende ronde. 

Arne Min heeft niet kunnen verrassen tijdens de kwalificaties van het hoogspringen op het EK voor junioren. Min sprong in zijn eerste poging over 2m00, vervolgens had de atleet drie pogingen nodig op 2m05. In die laatste poging toonde hij waarom hij op het BK AC over 2m15 wipte. Met de nodige overschot en het bijhorende vertrouwen leek het op 2m10 in de eerste poging te gaan lukken, tot de lat alsnog naar beneden viel. Daarna leek de energie bij Min op. Voor een finaleplaats had de atleet zijn PR tot op twee centimeter moeten benaderen met 2m13. Voor de atleet was het zijn debuut op internationaal niveau, nadat hij de afgelopen maanden veel progressie maakte.

“Ik ben nooit de persoon die in het inspringen heel goed is. Dat is iets nieuws voor mij. Na mijn eerste sprong in de competitie was dat gevoel weg. Het is jammer dat die eerste poging op 2m10 mislukte. Daarna kwam het er niet uit en dat is ook niet erg. Ik heb het afgelopen jaar heel hard getraind zonder veel wedstrijden te doen. Dat verklaart mijn progressie, al betekent het ook dat ik nog een constante moet vinden wanneer ik een nummer opspeld. Ik heb al veel bijgeleerd de afgelopen dagen en geniet absoluut van deze ervaring”, vertelde de hoogspringer van LYRA.