De drie Belgen op de 400m horden zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finales op het EK voor beloften. Tuur Bras kwam bij de mannen uiteindelijk slechts 31 honderdsten tekort om via de verliezende tijden naar de finale te mogen. De atleet van OEH mag zich zo de tiende belofte van Europa noemen. Bij de vrouwen kwamen Eline Claeys en Nina Hespel niet in de buurt van een mogelijke finaleplek.

Het EK voor beloften zit erop voor de Belgen op de 400m horden. Nadat het Belgische trio zich gisteren in Tallinn verzekerde voor de halve finales, werd het vandaag een ander verhaal. Bij de mannen kwam Tuur Bras het meest in de buurt van de finale. Bras trad aan in de eerste van twee halve finales op de lage horden. De Belgische kampioen ging vanuit baan acht te traag van start en merkte na 100m al dat heel wat concurrenten een stuk sneller onderweg waren. Bras knokte zich terug en werd uiteindelijk vierde in zijn halve finale met een chrono van 51″00. Daarmee was de atleet echter niet tevreden, aangezien hij maar wat graag een lage 50’er had gelopen. Uiteindelijk zouden 50″59 en 50″69 een ticket naar de finale opleveren via de snelste verliezende tijden.

Het PR van Bras bedraagt sinds het afgelopen BK 50″58. Met 51″00 noteerde hij in totaal de tiende tijd van alle halve finalisten. De Nederlander Ramsey Angela maakte indruk in de halve finale van onze landgenoot. Angela knalde naar een PR van 49″17 en lijkt in staat om morgen de barrière van 49 seconden te slopen. In de strijd om het goud zal onze noorderbuur moeten afrekenen met de Italiaan Alessandro Sibilio, die net zoals tijdens de reeksen een gezondheidswandeling leek af te werken.

Bij de vrouwen werd het langs Belgische zijde uitkijken naar Eline Claeys en debutant Nina Hespel. Claeys liep technisch een betere wedstrijd dan gisteren in de reeksen, maar een snellere chrono kwam er met 58″24 niet uit. De atlete van ATLA moest vrede nemen met de 13de stek in totaal. Voor een plaats in de finale was minstens 56″82 nodig. Nina Hespel moest op aangeven van coach Jacques Borlée agressiever openen. Hespel had duidelijk geluisterd naar Borlée, maar al op horde één klopte het ritme niet meer van de atlete die pas haar derde 400m horden afwerkte dit seizoen. In de tweede bocht verloor de atlete definitief voeling met haar ritme. De tijd van 1’02″06 en bijhorende 24ste plaats in de halve finales was niet meteen waarop de atlete gehoopt had. Binnen twee jaar krijgt Hespel echter opnieuw een kans om zich op het EK voor beloften te bewijzen.