Christian Iguacel zal nog even moeten wachten op zijn eerste outdoorkampioenschap met de Belgian Tornados. De 24-jarige atleet behoorde tot de selectie voor de World Relays op 1 en 2 mei, maar liep eergisteren een spierscheur aan de hamstring op tijdens een training. Iguacel zal zeker zes tot acht weken aan de kant staan. 

Christian Iguacel zal geen deel uitmaken van het Belgische team op de World Relays in het Poolse Silesia. Iguacel liep namelijk eergisteren een scheur van twee en een halve centimeter op aan de hamstring. Daardoor staat de atleet van LYRA zeker zes tot acht weken aan de kant. Voor Iguacel zouden de World Relays een eerste mondiaal kampioenschap bij de senioren in openlucht worden.

Door de blessure van Iguacel zal bondscoach Jacques Borlée met de handen in het haar zitten met het oog op de World Relays. De vraag is vooral of Borlée een beroep zal doen op Alexander Doom, die op het EK indoor in Torun een spierscheur opliep. Raakt Doom tijdig fit, dan lijkt hij op papier de geknipte kandidaat om Iguacel te vervangen op Poolse bodem. Tenzij Borlée natuurlijk een wit konijn uit z’n hoed tovert. Wordt ongetwijfeld vervolgd.