Kobe Vleminckx heeft niet kunnen verrassen met een finaleplaats op het EK indoor. Vleminckx verscheen aan de start van de eerste van drie halve finales op de 60m. Onze landgenoot liep naar een vijfde stek in 6″68, één honderdste boven zijn chrono in de reeksen. Daarin gaf de atleet van LYRA wel een meer ontspannen indruk. Voor een rechtstreeks ticket naar de finale was 6″63 nodig, wat twee honderdsten sneller is dan het PR van de 22-jarige atleet. 

Kobe Vleminckx heeft niet voor de verrassing gezorgd in de halve finales van de 60m. De 22-jarige atleet was na een sterke passage in de reeksen goed voor 6″68. Daarmee werd hij in zijn halve finale vijfde. In de reeksen ging de spurter één honderdste sneller. Een ticket naar de finale was daardoor al gaan vliegen. In zijn halve finale was 6″63 nodig voor een rechtstreekse plaats in de finale. Om kans te maken voor de finale via de verliezende tijden was uiteindelijk 6″62 nodig, drie honderdsten onder het PR van de atleet van LYRA.

Vleminckx was achteraf toch teleurgesteld, aangezien hij voelde dat een finale tot de mogelijkheden behoorde. “Na de reeksen voelde het alsof ik sneller kon, zeker omdat ik kon uitbollen naar 6″67. In mijn opwarming voelde het zeer goed aan en ik hoopte op een lage 6″60’er, maar dat komt niet op bestelling. Het is een gemiste kans, maar ik kan de tijd niet terugdraaien. Tijd voor wat rust en daarna maak ik me op voor het zomerseizoen”, vertelde onze landgenoot. Titelverdediger Jan Volko maakte net zoals de Italiaan Marcell Jacobs een beresterke indruk. Topfavoriet Kevin Kranz kon minder overtuigen. Vanavond vechten de heren het uit in de strijd om het goud op het koningsnummer van de indoorsprint.