Op de Athletics Classic Meeting in Sint-Niklaas was vooral het jonge geweld aan zet. Merel Maes was na haar evenaring van het cadetten-BR in het hoogspringen van afgelopen zondag nu ook goed voor een tweevoudige verbetering van dat BR. Zoë Laureys verbeterde in diezelfde categorie het BR op de 300m horden.

Merel Maes was na afgelopen zondag gebrand om zich te tonen. De 15-jarige cadet van ACW kon op eigen bodem het gedeelde BR van 1m80 aanvallen. Dat deed ze met verve door eerst 1m81 te noteren en vervolgens in haar eerste poging over 1m82 te vliegen. Maes had op die hoogte nog overschot, maar besloot in samenspraak met haar trainer om de competitie te beëindigen. Dankzij haar tweevoudige verbetering hoeft ze het 22 jaar oude record niet langer te delen met Ellen Cochuyt.

Een recenter record was dat bij de cadetten op de 300m horden. Zoë Laureys van DUFF had haar zinnen gezet op het BR van Steffie Mievis, die in 2008 tot 42″73 kwam. Laureys kende geen moeite met die chrono en nam met 42″31 ook een stevige hap uit het BR. In het speerwerpen bij de mannen was Timothy Herman goed voor 78m68. Cedric Sorgeloos moest vrede nemen met 74m86. Aurèle Vandeputte haalde het in de 800 met 1’49″96.