De coronamaatregelen in Nederland mogen soepeler zijn dan in eigen land, op atletiekvlak zijn er weinig verschillen. De Nederlandse Atletiekunie deelde vandaag mee dat het de Nederlandse kampioenschappen op de piste, die eind juni in Den Haag gepland stonden, schrapt. Er komt geen nieuwe datum voor het nationale kampioenschap, net zoals voor een resem andere nationale afspraken.

In Nederland zijn de coronamaatregelen al enkele weken versoepeld. Vooral jonge atleten kregen bij onze noorderburen voorrang. Nu mag iedereen opnieuw aan het werk op training. Op vlak van wedstrijden houden ze in Nederland echter de boot af, aangezien 1 september de startdatum lijkt voor sportcompetities. Het Nederlands kampioenschap, dat oorspronkelijk van 26 tot en met 28 juni gepland stond in Den Haag, wordt geannuleerd. Er komt geen nieuwe datum voor het NK, net zoals voor onderstaande evenementen.

  • ASICS NK U20/U18
  • NK Masters
  • NK Halve marathon
  • NK Meerkamp U20/U18
  • ONK Para Atletiek
  • NK Estafette

De Atletiekunie heeft voor diverse wedstrijden gekeken naar alternatieve data in het najaar, maar heeft besloten om gezien de omvang van de evenementen en de organisatie toch over te gaan tot annulaties. Een Nederlands kampioenschap op de marathon behoort wel nog tot de mogelijkheden. De marathon van Amsterdam zou als NK kunnen fungeren.

FFA hoopt op heropstart competitie eind augustus

De Franse federatie FFA kreeg door de annulering van het EK in Parijs rake klappen, maar de Fransen hopen toch om eind augustus wedstrijden te hervatten. Het Franse seizoen zou lopen van 29 augustus tot eind oktober. In eigen land zijn voorlopig alle wedstrijden tot en met 31 juli afgelast, op uitzondering van de KBC Nacht en Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège. Het BK atletiek heeft voorlopig 15 en 16 augustus als datum.

View this post on Instagram

📅 La Fédération Française d'Athlétisme présente son nouveau 𝗰𝗮𝗹𝗲𝗻𝗱𝗿𝗶𝗲𝗿 𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗱𝗲𝘀 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗲́𝘁𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀 𝟮𝟬𝟮𝟬 :⠀ ⠀ 𝟮𝟵 𝗮𝗼𝘂̂𝘁 : Championnats de France de 10 000 m, à Pacé⠀ 𝟱-𝟲 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗲 : Coupe de France des spécialités, à Lyon-Parilly⠀ 𝟭𝟮-𝟭𝟯 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗲 : Championnats de France Espoirs et Elite, à Albi (précédée de l'Assemblée Générale de la FFA, le 11 septembre)⠀ 𝟭𝟯 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗲 : Championnats de France d'Ekiden, à Liévin⠀ 𝟭𝟵-𝟮𝟬 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗲 : Championnats de France d'épreuves combinées, à Aubagne⠀ 𝟮𝟬 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗲 : Championnats de France de Semi-Marathon, aux Sables d'Olonne⠀⠀ 𝟮𝟳 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗲 : Championnats de France de Course en Montagne, au Dévoluy⠀ 𝟯-𝟰 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗯𝗿𝗲 : Championnats de France de Trail, à Gap⠀ 𝟰 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗯𝗿𝗲 : Championnats de France de 10 km, à Saint-Omer⠀ 𝟰 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗯𝗿𝗲 : Challenge National des Ligues à la Marche, à Saran⠀ 𝟭𝟬-𝟭𝟭 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗯𝗿𝗲 : Championnats de France de 24 heures, à Vierzon⠀ 𝟭𝟳-𝟭𝟴 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗯𝗿𝗲 : Championnats de France Cadets-Juniors, à Lens⠀ 𝟮𝟰-𝟮𝟱 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗯𝗿𝗲 : Challenge National Equip'Athlé Minimes, à Dreux⠀⠀ 𝟮𝟱 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗯𝗿𝗲 : Championnats de France de Marathon, à Rennes⠀ 𝟮𝟱 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗯𝗿𝗲 : Critériums nationaux des 20 et 50 km marche (lieu à confirmer)⠀ 𝟮𝟱 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗯𝗿𝗲 : Championnats de France de Marche Nordique, à Chamarande⠀ 𝟯𝟭 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗯𝗿𝗲 : Coupe de France des Ligues Minimes⠀ 𝟯𝟭 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗯𝗿𝗲 : Championnats de France de Grand Fond de Marche, à Château-Thierry⠀ Championnats de France Masters : date et lieu à confirmer ⠀ 👉 Condensé sur une période courant de fin août à fin octobre en raison de la crise sanitaire mondiale actuelle, il permettra toutefois le déroulement d'échéances nationales pour l'ensemble des catégories d'âge et l'ensemble des familles de l'athlétisme.⠀ ⠀ 📢 #FFA #athle #athlé #athletisme #athlétisme #trackandfield #athletics #atletismo

A post shared by FFAthlétisme (@ffathletisme) on