CABW heeft zijn favorietenrol niet kunnen waarmaken op de Structabo CrossCup Relays in Berlare. Het was VITA, met Hanne Verbruggen als slotloopster, die als eerste de finish overschreed. Stephanie Barnes had op dat moment nog tien meter voor de boeg, maar kon wel eenvoudig het zilver veiligstellen. Hanna Vandenbussche hielp haar club AVR aan het brons.

Vooraf werd vooral naar CABW gewezen bij het noemen van de topfavoriet. Met Vanessa Scaunet, Imana Truyers en Stephanie Barnes kon de club namelijk op drie prominenten uit de CrossCup rekenen. Scaunet toonde dat die voorspelling terecht was door met een mooie voorsprong als eerste te wisselen. Daarna was het de beurt aan Truyers. Na de Ekiden, waar ze een contractuur in de kuit opliep, was het echter gissen naar haar kunnen. Al snel kreeg zij een sterke Camille Muls (RESC), Nele Tordeur (DCLA) en Karin Nieuwenhuijsen (VITA) over zich waardoor de wedstrijd weer opnieuw open lag.

CABW kon echter wel nog rekenen op Barnes als slotloopster voor de inhaalrace, maar ook Hanne Verbruggen werd nog het veld ingestuurd voor haar club VITA. Die laatste ging er pijlsnel vandoor en nam zonder pardon het commando over. Verbruggen toonde zich sterk door meteen een mooie kloof te slaan op de anderen. CABW knokte zich al snel weer naar voren, maar kon de kloof niet dichten met Verbruggen. Verderop was ook Hanna Vandenbussche, die dankzij een verrassend sterke openingsronde van Veerle Dejaeghere niet ver achterop zat, aan het oprukken. Verbruggen en Barnes waren niet meer bij te benen, maar het brons lag wel nog binnen de mogelijkheden van de marathonloopster.

Verbruggen haalde het relatief eenvoudig voor haar club VITA in een tijd van 18″31, net geen handvol seconden voor Barnes van CABW. Vandenbussche kwam na 18″53 over de finish. Febe Triest (EA) ging nog op en over Sofie Van Accom (ACHL), maar vielen beiden net naast het podium.