Jacques Borlée heeft voor een kleine verrassing gezorgd bij het opstellen van zijn Belgian Tornados in de WK-finale. Julien Watrin verdwijnt uit de ploeg ten koste van Robin Vanderbemden. Ook de volgorde wordt dooreen geschud. De opstelling van de Belgian Cheetahs blijft ongewijzigd.

Jonathan Sacoor is startloper voor de Belgen, die vanuit baan zes vertrekken. Hij geeft het stokje door aan Robin Vanderbemden. Die is volgens iedereen die hem de laatste weken zag trainen in absolute bloedvorm. De bedoeling van Jacques Borlée van deze opstelling is ongetwijfeld om van bij het begin helemaal voorin mee te doen.

Dylan Borlée moet als derde aan de bak. Hij maakte voorlopig nog geen superindruk in Doha, alles zal moeten kloppen als hij slotloper Kevin Borlée in een kansrijke positie wil lanceren. Als Captain Kev de top drie nog in zicht heeft, is een medaille mogelijk. Maar het gaat nog altijd om een WK. Alle landen zullen hun grote kanonnen in de strijd werpen, de Tornados wonnen nog nooit een medaille op een WK outdoor of Olympische Spelen.

Carole Bam opteert bij de Belgian Cheetahs voor dezelfde opstelling als gisteren in de reeksen. Hanne Claes is startloopster en geeft door aan Imke Vervaet, die op haar beurt Paulien Couckuyt aflost. Camille Laus mag het afmaken, vermoedelijk in een strijd met Oekraïne en Nederland voor plaats zes.