Soufiane Bouchikhi is mooi als veertiende geëindigd in de rechtstreekse finale van de 10.000 meter op het WK in Doha. Hij ging drie kilometer mee in het gekkentempo dat in de kopgroep werd opgelegd, daarna streed hij voor wat hij waard was om uiteindelijk te finishen in 28’15″43.

Na één kilometer kwam Bouchikhi door in 2’45, op een razendsnel schema dus voor 27’30. Daarna werd er nóg versneld, onze landgenoot passeerde in 8’11″75 aan 3.000 meter. Gaandeweg moest hij wel wat gas terugnemen, maar zonder daarbij plaatsen te moeten inleveren. Ondanks zijn snelle start kunnen we dus niet zeggen dat hij zijn wedstrijd verkeerd heeft ingedeeld. Bouchikhi was overigens derde Europeaan.

De Belgische veldloopkampioen ging zodanig diep dat hij na afloop wegdraaide en in een rolstoel moest worden afgevoerd.

De Oegandees Joshua Cheptegei haalde het in een fenomenale 26’48″36.