Anne Zagré heeft zich op het WK in Doha knap kunnen plaatsen voor de halve finales van de 100 meter horden. Er stonden wat vraagtekens achter haar naam aangezien de Belgische recordhoudster quasi de hele zomer geplaagd werd door een liesblessure en het dus koffiedik kijken was naar haar vormpeil. Toch knokte Zagré zich met 12″91 knap bij de beste drie die rechtstreeks doorstootten naar de finale.

Anne Zagré heeft lang moeten wachten om eindelijk aan haar WK te mogen beginnen. Op de voorlaatste dag was het eindelijk zover met de reeksen van de 100 meter horden. Zagré kon deze zomer slechts één keer echt overtuigen met een tijd van 12″96 waarmee ze zich plaatste voor Doha. Nadien zat een duik onder de 13 seconden er niet meer in. De reeksen overleven zou dus geen evidentie worden voor de hordeloopster, maar behoorde zeker tot de mogelijkheden aangezien haar vorm in stijgende lijn leek te gaan.

Na een valse start van olympisch kampioene Brianna McNeal had Zagré al één sterke tegenstandster minder waartegen ze zou moeten opboksen. Ze kwam goed uit de blokken en leek zelfs even af te stevenen op reekswinst. Ze zag echter nog twee atletes over zich heen komen in de laatste meters, maar klokte wel knap de derde tijd van alle deelneemsters uit haar reeks. Met 12″91 moest haar seizoensbeste van 12″96 er ook aan geloven en mag ze morgen opnieuw aan de bak voor de halve finales.

In totaal zou de 12″91 van onze landgenote goed zijn voor de 14de tijd in de reeksen. Als het van haar collega op de hoge horden, Eline Berings, afhangt dan moet Zagré morgen in de top 16 kunnen belanden.