Home » Nieuws » Nationaal » Isaac Kimeli strandt eervol in halve finales 1500m
Isaac Kimeli - Foto: Erik van Leeuwen

Isaac Kimeli strandt eervol in halve finales 1500m

Isaac Kimeli heeft zijn WK-campagne in Doha eervol afgesloten in de halve finales van de 1500m. Kimeli, die al drie wedstrijden in de benen had, probeerde absoluut mee te strijden voor een finaleticket, maar zou het in de slotronde logischerwijs lastig krijgen. Toch bleef onze landgenoot vechten voor elke plaats, waardoor hij negende werd in 3’37″50 op amper een halve seconde van Filip Ingebrigtsen, die de finale niet haalde. Timothy Cheruiyot won de halve finale waarin Kimeli startte.

Timothy Cheruiyot is dé topfavoriet om zijn landgenoot Elijah Manangoi op te volgen als wereldkampioen. De Keniaan nam dan ook het kopwerk voor zijn rekening in de eerste van twee halve finales. De snelste man van het seizoen duwde echter nooit volledig door, waardoor een snelle laatste ronde zou beslissen over wei naar de finale van zondagavond mag. Isaac Kimeli begon rustig aan zijn koers en hield zich gedeisd. Na 600m kon onze landgenoot zich niet inhouden om toch een paar plaatsen te winnen. Vervolgens probeerde hij opnieuw aan de koord post te vatten. Dat deed Kimeli met succes.

In de slotronde ging het hard. Kimeli zag een gaatje en dook erin, maar kreeg het lastig in de laatste 150m. Geen schande na de reeksen en finale op de 5.000m en 1500m-reeksen. Toch bleef de vice-Europese kampioen in het veld vechten om elke plaats. Hij zou uiteindelijk als negende over de finish bollen in een knappe 3’37″50. Winnaar Cheruiyot noteerde 3’36″53. Kimeli sluit zijn WK af als 18de op de 1500m en heeft absoluut recht op rust nu.