Home » Nieuws » Nationaal » Kimeli door met verliezende tijden, kansloze exit voor Debjani
Kimeli op het WK in Doha - Foto: Erik Van Leeuwen

Kimeli door met verliezende tijden, kansloze exit voor Debjani

Isaac Kimeli heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van de 1.500 meter in Doha. Hij finishte als zevende in zijn reeks, maar stootte door met de verliezende tijden. Ismael Debjani werd roemloos tiende in de derde en laatste reeks, nadat de Belgische recordhouder het tempowerk voor zijn rekening had genomen.

Isaac Kimeli trad aan in de tweede reeks. Al na 150 meter was er een valpartij vlak voor zijn voeten, waardoor onze landgenoot zwaar werd gehinderd. Hij liep een tijdje achterin om op twee ronden van het einde naar voren te schuiven – in de bocht nota bene. Kimeli woekerde met zijn krachten en liep een onstuimige race. Op een ronde van het einde zat hij opnieuw achterin.  De tactische fouten zorgden er, samen met de energie die hij verbruikte bij de valpartij, voor dat hij in de finale niet voorin kon meespelen. Zijn laatste 50 meter was wel opnieuw sterk, en hij haalde nog twee atleten in om als zevende te finishen in 3’37″87. De vice-Europese kampioen in het veld had wel het geluk dat hij langs de koord die twee atleten kon voorbij snellen. Uiteindelijk is onze landgenoot goed voor de vijfde van zes verliezende tijden.

Kimeli was na afloop uiteraard heel tevreden met zijn plaats in de halve finale al heeft hij er hard voor moeten werken. “Pf, dat was een moeilijke wedstrijd”, begon Kimeli zijn verhaal. “Eerst die vroege valpartij, dan op 400 meter van het einde opnieuw één. Dat maakte het niet gemakkelijk om in mijn ritme te blijven aangezien ik telkens rondom moest. Maar ik sta in de halve finale en ik kan dus niet anders dan tevreden zijn. De benen voelen eigenlijk nog vrij fris na die twee 5.000 meters. Morgen ga ik nog één keer alles geven en genieten. Alles wat er nu nog in de tank zit, ik pers het er morgen allemaal uit, dat staat vast!”

Ismael Debjani – Foto: Erik Van Leeuwen

Ismael Debjani was aan zet in de derde reeks. Hij ging aan kop sleuren, maar betaalde dat cash op het einde en kon geen rol van betekenis spelen wanneer het er in de finale ging toe doen. Hij besloot zijn reeks als tiende in 3’39″11 en is daardoor roemloos uitgeschakeld. Ook op het vorige WK in Londen kon Debjani niet verder geraken dan de reeksen. Vorig jaar werd de Belgische recordhouder, die een kwakkelzomer kende, nog achtste op het EK in Berlijn.

Eén reactie

  1. Nadia Kerstens

    Proficiat, doe zo voort hé