Home » Nieuws » Nationaal » Dylan Borlée is slotloper voor Belgische Mixed Relay, die uit baan vijf start in Doha
Dylan Borlée - Foto: Jeroen De Meyer

Dylan Borlée is slotloper voor Belgische Mixed Relay, die uit baan vijf start in Doha

De startvolgorde voor de reeksen van de gemengde 4×400 meter op het WK in Doha is bekend. België is in de tweede reeks in baan vijf ingedeeld, Robin Vanderbemden is startloper. Hij geeft stokje door aan Camille Laus, daarna volgen nog Imke Vervaet en slotloper Dylan Borlée.

In principe was Kevin Borlée voorzien als slotloper voor de gemengde aflossing, maar enkele dagen geleden werd duidelijk dat hij met een probleem aan de rug kampt. Of hij de mannelijke 4×400 meter volgende week haalt, is onduidelijk, maar vanavond zal broer Dylan Borlée het alvast moeten afmaken als slotloper.

De eerste drie gaan rechtstreeks naar de finale, die recht geeft op olympische kwalificatie, samen met de twee snelste verliezers. De voornaamste concurrenten lijken Polen, Italië en Japan.