Home » Nieuws » Nationaal » Renée Eykens uitgeschakeld in reeksen 800 meter Doha
Foto: Peter Wagemans

Renée Eykens uitgeschakeld in reeksen 800 meter Doha

De eerste landgenoot in Doha heeft de eerste ronde niet overleefd. Renée Eykens kwam in de reeksen van de 800 meter nooit in de buurt van een plaatsje in de halve finales. Ze finishte in haar reeks als zesde in 2’03″65, terwijl alleen de top drie rechtstreeks doorstootte naar de volgende ronde.

Eykens trad aan in de eerste van zes reeksen. De eerste drie van elke serie mochten naar de halve finales samen met de zes snelste verliezers. Om mee te kunnen met de verliezende tijden ging het in de eerste serie, waarin Eykens zich bevond, véél te traag. Voor top drie was een straf eindschot nodig, maar daarover bleek de poulain van Theo Joosten in Qatar niet te beschikken. In het verleden toonde Eykens zich wel al een hele sterke finisher, maar dit seizoen kon ze die punch in de laatse rechte lijn niet vinden.

De winst ging in de reeks van Eykens naar de Amerikaanse topfavoriete Ajee Wilson in 2:02.10.

Eén reactie

  1. Jos Verleysen

    De zes “snelste verliezers” blijkt denigrerend te zijn. Vanaf nu spreekt en schrijft men over de zes ” snelste niet-automatisch geplaatste atleten”…Het bekt wel niet zo gemakkelijk, maar het schijnt meer respect te tonen voor deze groep van atleten (de groep van de kleine q dus)